top of page

Meet your IKIGAI

Lieve BOLD WOMAN!


Ik stuitte onlangs op een Japanse levensfilosofie, genaamd IKIGAI. Hoewel het in Nederland steeds populairder wordt, had ik er nog niet eerder van gehoord. Het heeft alles te maken met je “sence of purpose”, de reden waarom jij s’ ochtends je bed uitkomt en het leven leidt waar jij gelukkig van wordt! Ik voelde meteen, dit is een onderwerp wat ik wil delen met mijn BOLD WOMEN!


Wellicht heb je vast wel eens van de Blue Zone gebieden gehoord. Dit zijn gebieden in de wereld waar veel mensen in relatief goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. Maar wat is hun gemene deler? Wat maakt dat deze groep 100 jarige, verdeeld over de hele wereld, zo’n bijzonder hoge leeftijd bereiken in relatief goede gezondheid?


Het juiste perspectief

Met IKIGAI wordt aangeduid dat je een doel in je leven hebt, een overtuigend perspectief, een reden om elke ochtend uit je bed te komen. Blue Zoners leven volgens een dergelijke levensfilosofie (sense of purpose) en dat levert ze mooi even 7 extra levensjaren op! Blue Zoners weten ook heel goed wanneer ze moeten terugschakelen, ontspannen. Hun dagelijks leven voorziet in momenten van rust en ontspanning bijvoorbeeld een siësta, een feestje of een moment om te mediteren en mindful te zijn. Bewust stil te staan bij het nu.


Dus als wij Dutchies (no blue zone here honny) onze sense of purpose kennen en onze ontspanning serieus nemen, winnen we 7 extra jaren! En vlak ook niet uit dat we ons gelukkiger, positiever, energieker voelen, dat we meer levensvreugde en dankbaarheid ervaren en tot slot zal onze gezondheid verbeteren!


Klinkt goed he?


Haal spanning, stress, ontevredenheid, boosheid, sarcasme, verbitterdheid, negativiteit uit je systeem!


Be BOLD and find your IKIGAI!

Ontdek jouw persoonlijke IKIGAI in het centrum waar vier elementen samen komen (zie het plaatje)


je houdt ervan

je bent er goed in

anderen hebben er baat bij

je kunt ervoor betaald worden


Het vraagt verdieping in het onderwerp om er persoonlijk goed mee aan de slag te gaan, maar het zal zeker lonen wanneer je dat doet! Wil je meer informatie of zou je graag persoonlijk begeleidt willen worden bij het ontdekken van jouw persoonlijke purpose in life? Er zijn hele goede IKIGAI coaches of bestel het boek “Vind je IKIGAI” geschreven door Francesc Miralles en Hector Garcia.


Ik wens je veel wijsheid, mooie inzichten, heldere focus en persoonlijke groei!


Veel liefs

Carine


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page