top of page

Family Qtime!

Druk druk druk

Misschien herken je het dat je elkaar soms uit het oog dreigt te verliezen door de drukte van de dag. Je hebt een druk leven. Je staat op de automatische piloot. Je haast je in de ochtend naar je werk, je haast je door de dag heen vanwege al je klusjes die op je planning staan. Hoe jij je drukke agenda ook managed, door deze ratrace waar we dagelijks aan deelnemen, raken we steeds vaker de verbonden met ons gezin, met onze kinderen of onze partner kwijt.


Verbondenheid

Verbondenheid is zo ontzettend belangrijk. Brené Brown geeft in haar boek “De kracht van kwetsbaarheid” de volgende definitie: “Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen" Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat verbondenheid je gelukkiger maakt. Het is een soort opwaartse spiraal. Wanneer je je verbonden voelt, voel je je blijer en gelukkiger. Wanneer je je blijer en gelukkiger voelt, zijn andere mensen graag bij jou in de buurt. Dat schept opnieuw verbondenheid. Zet dus zelf de eerste stappen naar meer verbondenheid, het maakt je een gelukkiger mens.


Geef je gezin of je relatie dus op tijd een Qtime-injectie!


Onlangs ben ik gaan zeilen met mijn gezin. Dat is een passie die wij met elkaar hebben ontwikkeld. Daar hebben we tijd, geld en energie ingestoken. Ook die commitment van beide kanten draagt bij aan verbondenheid. Ieder jaar zorgen we ervoor dat we een paar dagen gaan varen en geven we ons gezin een injectie Quality Time. We delen op dat moment iets wat we allemaal graag doen en we zijn op een plek waar we allemaal graag willen zijn. Hoewel het een avontuur is en je nooit precies weet hoe het zal lopen, geeft deze gezamenlijke ervaring ons juist die verbondenheid.

Dus kaarten en het bordspel Monopoly mee, als ook een paar flessen rode wijn en natuurlijk plenty of food! De liefde van de man gaat immers toch altijd door de maag! Conclusie: 3 top dagen waarin we veel hebben gelachen, gezeverd, en geplaagd. En er was weer even rust en tijd voor echt contact met elkaar. Filosoferen over de toekomst, elkaar weer even diep in de ogen kijken en het uitspreken van onze waardering voor elkaar. Het is hard werken als je wilt dat het leven met elkaar gelukkig en succesvol blijft.

Voor niets gaat alleen de zon op!


Verbondenheid. Het is iets magisch wanneer het er weer is. Het is een bron waaruit je samen weer een tijd kan genieten. Maar leun niet achterover of verwacht niet dat het allemaal vanzelf wel goed gaat. Draag zorg voor je verbondenheid met elkaar en zorg op tijd voor die belangrijke Qtime momentjes samen!


Liefde is Geven Als je echt van iemand houdt. Iemand alles toevertrouwt Een die echt weet wie je bent ook je zwakke plekken kent. Die je bijstaat en vergeeft. Een die 'naast 'en 'in' je leeft. Dan voel je pas wat leven is en dat liefde geven is.

~ Toon Hermans ~44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page