De ultieme ontbijt sandwich!

Fried chicken biscuits, chicken ‘n waffles, pecan pie… Zijn dit soort Amerikaanse snacks steeds meer hun weg aan het vinden naar ons land? Hieronder een ultiem

ontbijt sandwich: American style!
Ingrediënten voor 1 persoon

2 theelepels hot sauce (bijv. Tabasco sriracha) 2 theelepels honing

2 eieren

1 theelepel peterselie, fijngesneden 1 theelepel room (of melk) Klontje boter 1 scone, doormidden gesneden 2 plakken ontbijtspek (liefst bij je lokale slager!) 2 plakjes kaas (Cheddar of Gouda liefst bij je lokale kaasboer!)

Voor deze sandwich kun je maar beter niet terugdeinzen voor een beetje decadentie. Maar als je dan toch een keer uitgebreid ontbijt, doe het dan toch maar meteen goed!

Omdat Amerikaanse biscuits moeilijk verkrijgbaar zijn, kozen ze in dit recept voor scones. Bestel ze bijvoorbeeld bij Crisp, de supermarkt app voor knettervers eten! Zij werken nauw samen met de beste kwekers, makers en boeren van ons land.

Bereiding

Roer de hot sauce met de honing in een kommetje. Kluts de eieren met de peterselie en de room in een kom. Verhit een klontje boter in een klein anti-aanbakpannetje op laag vuur. Schenk er het eimengsel bij zodra de boter begint te schuimen. Bak de omelet nu geduldig op een heel laag vuurtje. Schuif de omelet uit de pan en bak het spek krokant. Haal het spek uit de pan en bak tot slot heel kort de twee binnenkanten van de doormidden gesneden scone. Beleg de scone met een theelepel van de honingsaus, schik er de omelet op en vervolgens de sneetjes kaas, de plakjes spek en tot slot nog een lepel van de honingsaus.

Maak een heerlijke kopje espresso erbij en kroon je tot ontbijt koningin!

Enjoy your day!

Liefs Carine

17 weergaven0 opmerkingen